عکاسی صنعتی چیست؟

عکاسی صنعتی یکی از مهمترین ژانرها و شاخه های عکاسی به شمار می رود. هدف اصلی در عکاسی صنعتی، وفادار بودن به واقعیات و بازتاب جلوه های واقعی محصولات می باشد، به صورتی که کمترین اغراق ها درباره محصولات از لحاظ نورپردازی و طراحی صحنه صورت گرفته باشد، این نوع عکاسی می توان در عکاسی از محصولات صنعتی و تولیدات مختلف مورد استفاده باشد، در کل عکاسان در پروژه های صنعتی سعی میکند تا عکس محصولات ارجاعی باشند از خصوصیات و ویژگی های اصلی محصولات.

در عکاسی صنعتی، همه چیز در به صورت منظم، دقیق و برنامه ریزی شده پیش میرود، به نوعی، عکاسی می کوشد تا همه چیز را تحت کنترل علم، دانش و تجربه خود گرفته و نتایجی کاملا دقیق و مهندسی شده باشد، در اصل رسالت عکاس در عکاسی صنعتی، این است که عکس نهایی کاملا به واقعیت محصولات نزدیک باشد به طوری که مهندسان و یا سازندگان بر اساس آن عکسها حتی بتوانند محصول را قضاوت کنند و یا حتی خریداران از راه دور بتوانند در مورد تمامی خصوصیات ظاهری محصولات تصمیم گیری نمایند، البته عکاسی صنعتی همیشه به همین خشکی و بدون احساس و مملو از منطق نیست و این دقت به خواسته و تعریف کارفرما برمیگردد، هر چه محصولات به عکس های دقیق تری نیاز داشته باشند پروژه بر اساس آن خواسته تعریف خواهد شد.

شایان ذکر است که عکاسی تبلیغاتی که به اشتباه شاخه ای مجزا از عکاسی صنعتی به شمار می رود، زیر مجموعه ای از عکاسی صنعتی می باشد که هدف از آن رسیدن به نتایجی تاثیرگذار بر بازار و برانگیزاندن احساسات و شور در مخاطبین به منظور خرید، می باشد، حتی اگر نیاز باشد که تحریف در ابعادی بزرگ و یا کوچک هنگام عکاسی، نورپردازی و ویرایش انجام شود و تصویر محصول با خود محصول متفاوت باشد.

عکاسی، هنر یا صنعت؟

اگر چه دنیای امروز دنیای تخصص گرایی می باشد ولی در عین حال مفاهیم و موضوعاتی که تا امروز هیچ ارتباطی با هم نداشتند و یا حتی در تضاد با یکدیگر معنا می شدند، امروز به ناچار در کنار هم قرار می گیرند و به تکامل و پیشرفت یک دیگر کمک می کنند. شاید تا چند سال پیش هنر، صنعت، علم، فلسفه، زیبایی شناسی و دیگر مفاهیم با یکدیگر غریبه و از هم دور بودنند تا جایی که حتی در تعاریف و مضامین مثال نقض یکدیگر به حساب می آمدند، به عنوان مثال، امروز صنعت و علم بیش از پیش گسترده شده و بسیاری از مفاهیم را دستخوش تغییر نموده اند و قدرت خود را در هر زمینه ای به اثبات رسانده اند. صنعت و عکاسی هم از این قانون و قاعده مثتثنی نیستند، صنعت، هنر را در خدمت خود درآورده تا جایی که بسیاری از آثار فاخر هنری معاصر به منظور و برای شرکت های صنعتی و تبلیغاتی تولید شده اند.

پس برای پاسخ به این سوال باید گفت، عکاسی هم هنر است هم صنعتی و گاهی هر دوی آنها، و همین ذات و انعطاف عکاسی و هنرهای نوست که آنها را ماندگار و موفق می نماید و هر روز انسانهای بیشتری را درگیر خود می نماید.

عکاسی صنعتی استودیو ادد
عکس : آرشیو نمونه کارها و عکاسی صنعتی استودیو ادد

مزایا و کاربردهای دیگر عکاسی صنعتی؟

  1. همانطور که از نام عکاسی صنعتی مشخص است، بیشترین کاربرد این شیوه در صنعت می باشد. عکاسی صنعتی، برای تبلیغات هایی که سفارش دهند نیاز به پس زمینه ساده دارد نیز  استفاده می شود برای مثال در مواقعی که پس زمینه محصولات سفید، سیاه و یا رنگهای تخت و تک رنگ باشد عکاسی صنعتی بوده است، این عکسها غالبا برای کمک به ارائه های (پرزنتیشن های) مستند، بروشورهای مستند محور، لیفلتهای مستند، پوسترها و کاتالوگ ها مورد استفاده می باشند و به اغلب عنوان متریال خام گرافیک استفاده می شود.
  2. کم کردن هزینه ها: به علت بک گراند ساده و آسان تر شدن نورپردازی به دلیل عدم وجود اشیاء متنوع در کادر، در صورتی که حساسیت بر روی ابعاد و وفاداری تصاویر نسبت به خصوصیات محصول اصلی وجود نداشته باشد و یا کم باشد هزینه عکاسی صنعتی بسیار پایین تر از زیر مجموعه خود یعنی عکاسی تبلیغاتی می باشد و برای اکثر کسب و کارها منطقی می باشد.
  3. در مورد بعضی از محصولات می توان گفت که عکاسی صنعتی شیوه ای ایده آل تر و زیباتر و در عین حال برانگیزاننده تر از عکاسی تبلیغاتی می باشد، البته به دلیل تعدد بالای اجناس و محصولات بصورت کامل نمی توان به همه موارد و محصولات اشاره نمود، اما این موضوعات توسط کارشناسان استودیو ادد با حضور در دفتر کارفرمایان بعد از مشاهده محصولات و آگاهی از میزان بودجه مورد نظر کارفرمایان در نقش مشاور بصورت کامل توضیح داده خواهد شد.

عکاسی صنعتی استودیو ادد از ابتدای کار همراه شما خواهد بود، ما خود را متعهد به تلفیق نمودن سلیقه و خواست شما در نتایج و همچنین نهایت تاثیرگذاری و زیبایی می دانیم.

اقتباس از سایت: photography school